جدید ترین

قطعات پر مصرف خودرو

لیست قطعات مصرفی خودرو به طور کامل
همانطور که در ابتدا نیز گفتیم،خودروی شما در طول مدت استفاده نیاز به تعویض برخی از قطعات خواهد داشت. آشنایی با این قطعات پرمصرف خودرو به شما کمک می‌کند تا در زمان مناسب نسبت به تعویض آن‌ها اقدام نمایید. این کار به حفظ سلامت خودرو و کاهش هزینه‌های شما بسیار کمک خواهد کرد. اصلی‌ترین قطعات خودرو که بیشتر نیاز به تعویض دارند را در لیست زیر به صورت یکجا مشاهده می‌کنید:

۱) فیلترهای روغن و هوا

۲) تسمه تایم، تسمه دینام و تسمه هیدرولیک

۳) شمع و وایر شمع

۴) لاستیک و لنت

۵) باتری و چراغ‌ها

۶)دیسک و صفحه کلاچ

۷) انواع سنسورها

۸) قطعات جلوبندی

۹) کمک فنر

۱۰) پلوس و سرپلوس

لازم به ذکر است که روغن موتور خودرو نیز جزو موارد مصرفی اتومبیل شما محسوب می‌شود. برخی افراد روغن موتور، روغن ترمز، روغن هیدرولیک و واسکازین را نیز جزو قطعات پرمصرف خودرو معرفی می‌نمایند.

کدام یک از این قطعات به عنوان لوازم پرمصرف خودرو شناخته می‌شوند؟
در میان مواردی که در بالا ذکر کردیم، لاستیک و لنت، تسمه تایم، دیسک و صفحه، برخی از سنسورها، باطری، شمع و وایر شمع به همراه فیلترهای روغن و هوا را می‌توان پرمصرف‌ترین قطعات خودرو نامید. به عبارتی این موارد بیشتر از دیگر قطعات خودرو نیاز به تعویض دارند چرا که بیشتر در معرض استفاده و خطر قرار می‌گیرند. برای اینکه با کاربرد هر یک از قطعات مصرفی خودرو به ویژه زمان تعویض آن‌ها بیشتر آشنا شوید، توضیحات کاملی را در ادامه شرح داده‌ایم.

معرفی لیست قطعات مصرفی خودرو
اکنون که به خوبی می‌دانید خودروی شما نیاز به تعویض چه قطعاتی را دارد و اینکه چه مواردی بیشتر مصرف می‌شوند، لازم است تا با کاربرد هر یک از این قطعات نیز آشنا شوید. این کار ضمن رعایت نکاتی که به سلامت خودروی شما کمک می‌کند، باعث می‌شود تا زمان مناسب تعویض این قطعات را نیز بشناسید. بدیهی است با آگاهی از این موارد خودرویی سالم‌تر خواهید داشت. کاربرد و زمان تعویض هر یک از مواردی که در لیست قطعات مصرفی خودرو قرار دارند عبارت است از:

فیلترهای روغن و هوا
فیلتر روغن ماشین

پرمصرف‌ترین قطعه در خودروها را در رده اول فیلتر روغن و سپس فیلتر هوا دارد. این دو فیلتر با توجه به اهمیتی که در سلامت خودرو دارند، معمولا در فاصله زمانی‌های کوتاهی باید تعویض نمایید. قاعده اصلی تعویض این دو فیلتر زمانی است که مطمئن هستید کثیف شده‌اند یا مسافت مشخصی را طی نموده‌اید. برای مثال فیلتر روغن توصیه می‌شود پس از طی کردن مسافتی در بین ۵ تا ۲۰ هزار کیلومتر حتما تعویض شود. از طرفی فیلتر هوا نیز برای استفاده در حداکثر فاصله ۴۰ هزار کیلومتری مناسب خواهد بود.

در نظر داشته باشید که این اعداد بستگی به هوای منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید و نوع جاده‌هایی که در آن تردد می‌کنید دارد. هوای آلوده و یا جاده‌های خاکی می‌تواند زودتر فیلترها را از بین ببرد. لازم به ذکر است که خودروها ممکن است فیلترهای دیگری از جمله فیلتر کابین نیز داشته باشند. با توجه به نوع خودرو و شرایطی که هر فیلتر دارد، زمان مناسب تعویض آن فیلترها را نیز مدنظر داشته باشید. توضیحات هر کدام از این فیلترها نیز به نسبت خودرو و نوع فیلتر متغیر خواهد بود.

تسمه تایم، تسمه دینام و تسمه هیدرولیک
در لیست قطعات مصرفی خودرو تسمه‌های مختلفی نیز وجود دارند. تسمه تایم در میان دو تسمه دیگر بیشترین مصرف را دارد و اغلب افراد آن را بیشتر از دیگر تسمه‌ها تعویض می‌نمایند. با این وجود اهمیت و کاربرد هر سه نوع تسمه باعث می‌شود تا شما به سلامت آن‌ها دقت داشته باشید. کاربرد هر یک از این قطعات مصرفی به شرح زیر است:

تسمه تایم: اصلی‌ترین تسمه برای هر خودرو که بدون آن حتی ذره‌ای ماشین حرکت نخواهد کرد، تسمه تایم است. همچنین پارگی این تسمه به هنگام رانندگی در خودروهای جدید می‌تواند خسارات زیادی به خودروی شما وارد نماید. به طور کلی پس از طی مسافت ۶۰ هزار کیلومتر با خودرو لازم است تا تسمه تایم آن را تعویض نمایید. در عین حال باید در رانندگی نیز از کم کردن ناگهانی دنده خودروی خود بدون کاهش سرعت نیز بپرهیزید چرا که بسیار به سلامت تسمه تایم آسیب خواهد زد.

تسمه دینام: وظیفه دینام شارژ کردن مداوم باتری به کمک چرخش موتور است تا برق خودرو برای کار کردن تامین شود. چنانچه تسمه دینام دچار پارگی شود، باتری خودرو دیگر شارژ نخواهد شد و پس از مدتی برق لازم برای روشن نگه داشتن خودرو نیز تامین نمی‌شود. در این حالت خودروی شما از کار می‌افتد. روشن شدن همزمان چراغ ترمز و چراغ باتری نشان می‌دهد که برای شارژ باتری اتفاقی افتاده است. پیشنهاد می‌کنیم ضمن بازدید مرتب از تسمه دینام در صورتی که لایه روی آن دچار ترک خوردگی شده بود، حتما نسبت به تعویض آن اقدام نمایید.

تسمه هیدرولیک: وظیفه این تسمه نیز مربوط به سیستم فرمان خودرو است که اگر نباشد، حالت هیدرولیک بودن فرمان از بین خواهد رفت و در زمان رانندگی به سختی خواهید افتاد. البته در برخی از خودروها تسمه دینام و تسمه هیدرولیک مشترک هستند؛‌ یعنی صرفا یک تسمه کار مربوط به شارژ باتری و سیستم هیدرولیک را انجام خواهد داد. زمان تعویض و یا شیوه نگهداری از این تسمه نیز همانند تسمه دینام است.

شمع و وایر شمع
شمع و وایر شمع ماشین

اگر می دانید شمع ماشین چیست، شمع و وایر شمع نیز از جمله موارد موجود در لیست قطعات مصرفی خودرو هستند. این قطعات که می‌توان حتی آن‌ها را جزو پرمصرف‌ترین قطعات خودرو نیز دانست، در شرایط عادی معمولا پس از طی کردن مسافت ۲۰ هزار کیلومتری تعویض می‌شوند. البته برخی این عدد را تا ۵۰ هزار کیلومتر نیز می‌دانند. با این وجود پیشنهاد می‌شود که اگر دچار مشکل خاصی نشدید، حتما در همین بازه ۲۰ تا ۵۰ هزار کیلومتر شمع را به همراه وایر شمع خود تعویض کنید. سلامت شمع حتی در مصرف سوخت نیز تاثیرگذار خواهد بود.

لاستیک و لنت
لاستیک‌ها که برخی آن‌ها را کفش خودرو نیز می‌دانند، یکی از پرمصرف‌ترین قطعات خودرو هستند. عمر مفید لاستیک‌ها به طور کلی حدودا ۴۰ هزار کیلومتر است. این یعنی شما پس از طی کردن ۴۰ هزار کیلومتر با خودروی خود باید لاستیک‌ها را تعویض نمایید. لازم به ذکر است که لاستیک‌ها پس از طی کردن مسافتی در حدود ۶۰ الی ۷۰ هزار کیلومتر تا ۹۵ درصد سلامت خود را از دست می‌دهند و بسیار برای رانندگی خطر آفرین خواهند بود. چنانچه خیلی با خودروی خود جابه‌جا نمی‌شوید، حداکثر بین ۵ تا ۷ سال لاستیک‌ها را باید تعویض نمایید.

لنت‌های خودرو نیز برای سیستم ترمز جزو قطعات مصرفی هستند. به طور معمول افرادی که زیاد از ترمز استفاده می‌کنند، در بازه حدودا ۱۲ تا ۱۳ هزار کیلومتر باید لنت‌ها را نو کنند. این مقدار برای میزان استفاده عادی بازه ۳۰ الی ۴۰ هزار کیلومتر است. البته سنسورهایی نیز ویژه لنت در خودروها وجود دارند که هشدارهای لاز را به شما می‌دهند.

باتری و چراغ‌ها
باتری ماشین

یکی دیگر از مواردی که در لیست قطعات پرمصرف خودرو به چشم می‌خورد، باتری است. باتری‌ها به هر دلیلی ممکن است خراب شوند و نیاز به تعویض داشته باشند؛ برای مثال روشن ماندن چراغ خودرو برای مدت طولانی، روشن کردن ضبط خودرو بدون اینکه ماشین روشن باشد و… می‌تواند به باتری صدمه بزند. ضمن اینکه هوای سرد نیز باتری خودرو را دچار خرابی می‌کند. با این وجود عمر مفید باتری‌ها ۲ الی ۳ سال است.

انواع چراغ خودرو نیز ممکن است دچار آسیب شوند. در شرایط عمومی معمولا پس از ۵ سال استفاده نیاز به تعویض چراغ‌های خودرو خواهید داشت. البته این زمان با توجه به لامپ، میزان استفاده، نوع سازنده و… می‌تواند متغیر باشد.

دیسک و صفحه کلاچ
دیسک ماشین

تعویض دیسک و صفحه کلاچ خودرو نیز از جمله کارهایی است که ممکن است شما نیز ملزم به انجام آن شوید. زمان تعویض این قطعه بستگی به نحوه و میزان استفاده شما دارد. به طور معمول افرادی که در شهرهای شلوغ و پرترافیک زندگی می‌کنند، زودتر نیاز به تعویض دیسک و صفحه کلاچ خواهند داشت و حداکثر تا ۴۰ هزار کیلومتر آن را عوض می‌کنند. در صورت استفاده درست و رانندگی بدون ترافیک نیز ممکن است تا مسافت ۷۰ هزار کیلومتری نیاز به تعویض نداشته باشید.

انواع سنسورها
خودروهای امروزی دارای سنسورهای مختلفی هستند که هر کدام از آن‌ها وظیفه مشخصی دارند. سنسور اکسیژن، سنسور ایربگ، سنسور دنده عقب، سنسور سرعت، سنسور کیلومتر و… نمونه‌هایی از این سنسورها هستند. در میان این موارد هر کدام ممکن است نیاز به تعویض داشته باشند اما سنسور اکسیژن جزو پرمصرف‌ترین قطعات خودرو محسوب می‌شود. در حالت عادی سنسور اکسیژن تا ۱۵۰ هزار کیلومتر نیز کار خواهد کرد اما شهرهایی که هوای آلوده دارند یا جنس بی‌کیفیت قطعات، شما را وادار می‌کنند تا در زمان زودتر این قطعه را تعویض نمایید.

قطعات جلوبندی
حرکت خودرو در جاده‌ها و خیابان‌های مختلف که بعضا کیفیت مناسبی نیز ندارند، در مرور زمان منجر به آسیب‌دیدگی برخی از قطعات خواهد شد. این قطعات که به عنوان قطعات مصرفی جلوبندی خودرو شناخته می‌شوند شامل مواردی همچون سیبک، بوش طبق، میله تعادل یا میله موج‌گیر و… هستند. با توجه به نحوه رانندگی شما، کیفیت جاده‌هایی که در آن حرکت می‌کنید و… نیازمند تعویض این نوع از قطعات خواهید شد.

کمک فنر

در سیستم تعلیق خودرو کمک فنرها از بخش‌های اصلی هستند که در لیست قطعات مصرفی خودرو نیز می‌توانید آن‌ها را ببینید. سلامت این قطعه نیز همانند قطعات جلوبندی بستگی به موارد مختلفی دارد. در صورت خرابی این قطعه شاهد سر و صدا و لرزش بیش از اندازه خودروی خود خواهید بود. در شرایط عادی توصیه می‌شود که کمک فنرها را پس از ۸۰ هزار کیلومتر تعویض نمایید.

پلوس و سرپلوس

آخرین مواردی که در لیست قطعات مصرفی خودرو می‌توان جای داد، پلوس و سرپلوس هستند. پلوس میله‌ای است که از دیفرانسیل مستقیما به چرخ‌ها متصل می‌شود. با توجه به نوع خودرو می‌تواند پلوس در چرخ‌های عقب یا در جلو باشد. سرپلوس نیز به عنوان قسمتی متحرک از پلوس به چرخ وصل می‌شود. خرابی این قطعات می‌تواند منجر به لرزش بیش از اندازه در اتومبیل شود و حتی به محور آسیب برساند. ضمن اینکه امکان جدا شدن چرخ از این میله و توقف خودرو نیز وجود خواهد داشت. برای حفظ سلامت این قطعات نیز مواردی که برای قطعات جلوبندی ذکر کردیم را مدنظر قرار دهید.

جمع‌بندی

خودروها در طول زمان نیاز به تعویض برخی از قطعات را خواهند داشت. لیست قطعات مصرفی خودرو را در این مقاله به طور کامل معرفی کردیم. همچنین لیست قطعات پرمصرف خودرو نیز خدمت شما معرفی شد. در حال حاضر می‌توانید بهترین قطعات یدکی خودروها را با اطمینان خاطر از فروشگاه اینترنتی پرشین یدک خریداری نمایید. سابقه چندین ساله این فروشگاه به عنوان تامین‌کننده انواع لوازم مصرفی خودرو، پشتوانه شما برای اطمینان از این خرید خواهد بود.

جهت تهیه لیست قطعات مصرفی خودرو خود به طور کامل با بهترین قیمت و کیفیت، تنها کافی است همین حالا سفارش خود را در سایت پرشین یدک ثبت نمایید. لازم به ذکر است که امکان دریافت مشاوره رایگان را نیز از کارشناسان ما در پرشین یدک خواهید داشت. پس همین حالا برای خریدی مطمئن اقدام نمایید. ضمنا میزبان نظرات شما نیز خواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *